KÜLFÖLD

Rettenet: Együtt akartak meghalni a túrócszentmártoni diáklányok!

Négy tinilány találkozott egyikük otthonában. Ahelyett, hogy iskolába mentek volna, közösen akarták eldobni maguktól az életet. Alkohollal nyelték le az erős gyógyszereket. Fiatal szervezetük azonnal összeomlott...
  • Szerző: Doris

Szörnyű csoportos öngyilkossági kísérlet rázta meg a csendes szlovák település, Túrócszentmárton lakóit. Négy helyi diáklány döntött úgy, hogy önkezével vet véget életének...

A 14 éves Patricia, Kristina és Nikolka 16 éves barátnőjük, Lucia otthonában találkozott reggel negyed tíz körül. Nem sokkal később azonban már a mentők jöttek értük.

A kamaszlányok pszichiátriai gyógyszereket vettek be, amiket alkohollal öblítettek le. A piruláktól azonnal összeomlott a szervezetük, sorra ájultak el. Lucia, Patrícia és Kristína már nem volt magánál, már csak Nikolkának kellett volna lenyelnie a halálos gyógyszert.

Õ azonban az utolsó pillanatban ijedtében meggondolta magát. Remegő kézzel tárcsázta a mentőket - írja a szlovák Parameter.

"Tíz órakor kaptuk a bejelentést a segélyhívón. Két 14 éves lányt vittek be a turócszentmártoni kórház intenzív, egy 16 évest pedig az aneszteziológiai osztályára"

- közölte a Jozef Minár, a mentőszolgálat szóvivője.

A halálra vágyó lányok szerdáig az életükért küzdöttek a turócszentmártoni kórházban. Ha Nikolka tíz perccel később hív segítséget, már nem lehetett volna megmenteni őket. Miután állapotuk stabilizálódott, átkerültek a pszichiátriára.

Az egyik lány édesanyja szerint legborzasztóbb az, hogy gyermeke bevallotta, hogy öngyilkos akart lenni, és nem is bánta meg tettét.

Az ügyben a rendőrség is nyomozást indított.

 

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?