KÜLFÖLD

Horrortörténetbe illő, ritka betegségben szenved a gyönyörű 5 hónapos kislány

A csillogó szemű, mosolygós kislány szülei nem is gondolták, hogy hamarosan egy ritka és gyógyíthatatlan állapotot diagnosztizálnak gyermeküknél.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Létezik egy ritka betegség, amely kétmillió emberből mindösszesen csak egyet érint, és köztük van egy 5 hónapos kislány is, Lexi Robins. A betegség nemcsak ritka, de gyógyíthatatlan is, így a kislányra fájdalmakkal teli, rövid élet vár majd. Erről szülei mit sem sejtettek még az első hónapok alatt: sokként érte őket az orvosok diagnózisa.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A szülőknek először a kislány nagylábujja tűnt fel: különös szögben kanyarodott, ezért több vizsgálatot is elvégeztek a gyereknél. Kezdetben azt gondolták az orvosok, hogy a kislány nem tud majd járni, ám később a valós diagnózis ennél is szörnyűbb hírrel szolgált: Lexinél FOP-ot (Fibrodysplasia Ossificans Progressiva) diagnosztizáltak, azaz a kőember-szindrómát.

Ennek következtében a gyermek kötőszövetei bármilyen kis ütés hatására elkezdenek csontosodni, azaz egyre több helyen alakul ki a testében olyan helyen csontszövet, ahol nem lenne szabad. Ez azt eredményezi, hogy szép lassan a betegek mozgáskorlátozottá válnak. Leggyakrabban a rágóizmok elcsontosodása miatti táplálékhiány vagy a tüdő körüli kötőszövet-csontosodás okozza a halálukat.

A gyermeknek így nem lehet gyermeke, sőt oltásokat sem kaphat.

„Végigaludja az éjszakákat, és folyton mosolyog. Szeretnénk, ha mindig ilyen lehetne, de ez sajnos nem lehetséges„ – mondta kis Lexi édesanyja a Herts Live-nek.

címkék:
És ezeket olvastad már?