KÜLFÖLD

Rossz hírt kaptak a magyarok: pokoli állapotok a turistaparadicsomban

A tehetősebb magyarok által is kedvelt országban odáig fajultak a dolgok, hogy az elnöknek 15 napos szükségállapotot kellett kihirdetnie. Az Egyesült Államok már nem is ajánlja, hogy a közeljövőben bárki is odautazzon.
  • Szerző: WM

A magyarok többsége biztosan szívesen eltöltene pár hetet a varázslatos Maldív-szigeteken. A legújabb fejlemények azonban sok ember kedvét elveheti az utazástól, mivel Abdulla Jamín Gajúm elnök 15 napos szükségállapotot jelentett be az országban. Erre azután került sor, hogy a Maldív-szigeteki kormány elutasította a legfelsőbb bíróság rendeletének végrehajtását a börtönbüntetéssel sújtott ellenzéki vezetők szabadon engedéséről. A biztonsági erők betörtek a legfelsőbb bíróság épületébe, a rendőrség pedig őrizetbe vette a volt elnököt, Maumún Abdul Gajúmt, aki egyéb iránt a jelenlegi elnök féltestvére.

A szükségállapot idején egyes jogokat korlátoznak, de az intézkedések nem fogják érinteni az általános mozgást, továbbá a szolgáltatások és az üzletek működését sem

- írta Facebook-oldalán az elnöki hivatal. A kormány a Maldív-szigetekiek és az országban élő és oda látogató külföldiek biztonságát szavatolni kívánja - teszik hozzá a bejegyzésben.

 

A kialakult feszült helyzettel kapcsolatban a német, az amerikai, a kínai és az indiai kormány is figyelmeztette az állampolgárait a lehetséges veszélyekre, és kijelentették nem ajánlják a turista paradicsomba való utazást. 

És ezeket olvastad már?