KÜLFÖLD

„Semmi mást nem akartam, csak megtalálni” – tőrbe csalták, majd meggyilkolták Krisztiánt

A vizsgált gyilkosságok áldozatainak hozzátartozóit hallgatták ki az alsóhatári maffiaper december 7-i tárgyalási napján.
  • Szerző: Ripost

A bazini Specializált Büntetőbíróságon zajló eljárás vádpontjai között öt gyilkosság, egy megrendelt, de el nem követett merénylet, bűnszervezet támogatása, valamint kábítószer-birtoklás szerepel – írja a Paraméter. Az alsóhatári polgármester, Dora Ferenc és vádlottársai ellen folyó eljárás miatt hétfőn két áldozat hozzátartozója jelent meg a bíróságon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: 123RF

„Amikor eltűnt, meg akartam találni. Semmi mást nem akartam, csak megtalálni” – írta le érzéseit a nő, akinek testvére 2013 elején tűnt el egyik pillanatról a másikra. Az andódi (Érsekújvári járás) Madarász Krisztián eltűnése előtt tíz hónappal céget hoztak létre a nevére, majd akik erre rászedték, fiktív számlákra épülő ÁFA-visszaéléseket követtek el.

Ifj. Dora Ferenc állhatott emögött, és a harmadrendű vádlott, Alföldi László tartotta a kapcsolatot Madarásszal. Alföldi még egy autót is adott a férfinak.

„Kérdeztem tőle, honnan van az autó, de csak annyit mondott, hogy kapta. Anyuhoz is eljött, hogy megmutassa neki, milyen autója van” – idézte fel Madarász testvére az akkori történéseket, amelyek mai szemmel, az ügy folyományait ismerve válnak igazán szomorúvá.

Az áldozat nemcsak autót kapott, hanem állítólag Alföldi László egyik ismerőse rendszeresen fizette őt, sőt egyszer Prágában is voltak, ahova valószínűleg azért vitték el Krisztiánt, hogy valamilyen „üzleti” ügyet intézzenek el vele. A nő azt is elmondta, hogy tudomása szerint testvérét egyszer Alföldi kísérte el egy érsekújvári bankba, hogy a cég számlájáról egy nagyobb összeget vegyenek fel.

Amikor a rendőrség vizsgálni kezdte a cég gyanús tevékenységét, Madarászt kicsalták Alsóhatárra, és meggyilkolták. Ezt ifj. Dora Ferenc és Alföldi László is cáfolni próbálják, ám a gyilkossággal kapcsolatban a Sátor-féle dunaszerdahelyi maffia egykori tagja, Bugár György korábban beismerő vallomást tett. Elmondása szerint a férfi már halott volt, amikor ő Alsóhatárra ért, és azt állítja, hogy a férfit Alföldi lőtte le. A holttestet végül az egykori maffiavezér, Sátor Lajos villájának telkén ásták el 2013-ban. A rendőrök 2018-ban nem találták a földi maradványokat.

Alföldi László tagadta az elhangzottakat: azt mondta, sem bankban, sem pedig Prágában nem volt Madarász Krisztiánnal.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?