KÜLFÖLD

„Sírva hívott fel, hogy nem bírja tovább„ – nem búcsúzhatott el haldokló lányától az anyuka

Az anyuka úgy érezte, hogy teljesen tehetetlen, hiszen nem látogathatta meg haldokló lányát a kórházban.
  • Szerző: Ripost

Jinnie Walker-Ellis szerint a koronavírus elvette tőle gyermekével való utolsó közös pillanatait. A 21 éves Celine Paige ugyanis egy nagyon ritka csontvelő-elégtelenséggel küzdött. A lányt még 2015-ben diagnosztizálták betegségével, ami azt jelenti, hogy teste nem termel elegendő vérsejtet. Celine rengeteg fájdalmat élt át, míg 2020 márciusában, éppen a járvány beköszöntével, életmentő őssejt-transzplantációt hajtottak végre rajta, de szövődmények alakultak ki. A transzplantáció után a donor immunsejtjei megtámadták a befogadó, azaz a lány szöveteit.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

A lánynak rohamai voltak, mígnem az anyukát júniusban hívták be a kórházba. Fekete zacskókat adtak át neki, bennük Celine dolgaival, mindeközben lánya gépekhez kötve feküdt, ezek tartották életben. Csodával határos módon Celine felépült, de nem sokkal később kiújult a tünet, és visszakerült – írja a The Sun.

„A Covid-korlátozások egyáltalán nem segítettek. Először azt mondták, hogy napi egy ember mehet be a betegekhez, aztán szó szerint egy óra múlva szóltak, hogy lejárt az idő. Ezután semmit és senkit nem engedtek be. A betegeknek egyedül kellett megvívniuk a legnehezebb harcukat, és a lányom sírva hívott fel, hogy nem bírja tovább. Teljesen tehetetlennek éreztem magam, semmit sem tudtam csinálni„ – magyarázta az anya. „Ennek ellenére meg voltam győződve róla, hogy meg fog gyógyulni, majd hívtak telefonon, hogy menjek be elbúcsúzni. Mire odaértem, már nem volt a kórházi ágyon, meghalt. A koronavírus elvette tőlem a lehetőséget, hogy elbúcsúzzak a lányomtól.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?