KÜLFÖLD

Sokkoló felvétel: 6 éves haldokló lányától szakították el az édesanyát és az édesapát – videó

Az orvosok és a szülök nézeteltérése a kezelés kapcsán tettlegességig fajult.
  • Szerző: Ripost

A Daily Mail által megszerzett sokkoló felvételek azt mutatják, hogy a rendőrtisztek erőszakosan rángatják el az apát haldokló lánya kórházi ágya mellől.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az egyik tiszt testkamerája azt is rögzítette, amikor Rashid Abbasit (59) a nyakánál fogva taszítja arrébb és fogja le, majd egy ágyhoz szegezve kiviszik a kórteremből. Mindezt orvosi utasításra, mert úgy gondolták, hagyni kell meghalni a gyermeket... Az édesanyát ugyan finomabb módszerekkel, de hátulról megragadva őt is elhúzták kislánya mellől.

A megdöbbentő eset egy észak-angliai kórházban történt meg, amit a brit lap nem kívánt megnevezni. Az egész ügy azután robbant ki, hogy az aggódó szülök heves vitába kezdtek az orvosokkal a kritikus állapotban lévő kislány gondozásáról. Az egészségügyi alkalmazottak ragaszkodtak ahhoz, engedélyezzék Zainab leszedálását, de a férfi és felesége harcoltak azért, hogy tartsák életben és próbálják meggyógyítani.

„A következő lépés, hogy levesszük a lélegeztetőgépről” – kezdte a szomorú hírt az orvos, mire Rashid és felesége további vizsgálatokat kért. Kérésüket az orvosok megtagadták, mondván, hogy Zainabnak palliatív szedációra kell áttérnie, amit azonnal meg kell kezdeni. Az édesapa azt mondta, nekik erről bírósági végzést kell kapniuk, majd újra sürgette, hogy végezzenek további vizsgálatokat a kislányon. Az orvos azonban kegyetlen elutasító választ adott.

„A mai napig minden nap felébredek és arra gondolok, hogy valaki megbilincsel engem és kihúzzák Zainab lélegeztetőcsövét” – mondta az édesapa.

Az apa viselkedésével kapcsolatos panasz után a rendőrséget hívták a kislány kórterméhez. A felvételen egy rendőrnő hangja is hallatszik.

„Úgy viselkedsz, mint egy állat, undorító” – kiabálta a rendőrtiszt.

A férfi a brutális rendőri intézkedés során hiába szólt, hogy erős fájdalmai vannak és engedjék el. Mivel megtagadták tőle a gyógyszerei bevételét, szívrohamot kapott és másnap meg is kellett műteni. Végül három hetes pereskedés során megnyerte a csatát a kórház főnökeivel szemben.

Abbasi Zainab végül hatévesen vesztette életét a kórházban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?