KÜLFÖLD

Sokkoló küzdelem: leálltak a szívkamrái, a gyomra mérgező vérrel telítődött az anyukának a vírus miatt – mégis túlélte

Fél liter folyadékot távolítottak el Gillian Escot szívéből, miután a koronavírus megtámadta a szervezetét. A szervei sorban leálltak és a szíve is „összetört”.
  • Szerző: Ripost

Az édesanya megpróbáltatásai akkor kezdődtek, amikor egy héten keresztül nem bírt kiszállni az ágyából és hasmenéssel és hányingerrel küzdött. Május 5-én riasztotta családja hozzá a mentősöket.

Először nem gyanakodtak a vírusra, mert nem produkált minden „klasszikus” tünetet, de mivel a vérnyomása is rendkívüli alacsony volt – amit nem tudtak stabilizálni-, ezért kórházba szállították.

Családja kezdetben azt hitte, hogy másnap majd hazaküldik, miután normalizálódik a vérnyomása, de sajnos nem így történt. Gillian Escot másnap hét liter folyadékot és gyógyszereket is kapott, de a vérnyomása továbbra is rendkívül alacsony maradt. A tesztelések során derült ki, hogy Gillian súlyos veszélyben van, mert a koronavírussal fertőződött meg.

Sőt állapota egyre rosszabbra fordult: két szívkamrája leállt, a vérnyomása egyre zuhant, a mája megtelt mérgező vérrel, ami a gyomrába ömlött. A bélrendszere leállt vérhiányában, valamint akkut vesekárosodást szenvedett.

„Hétfőn került a kórházba, kedden este beszéltem az ápolójával, amikor arról számolt be, hogy nagyon aggódik a szíve körül felgyűlemlet folyadék miatt. Később mikor visszahívott azt mondta, kritikus az állapota” – árulta el Gillian férje a Mirrornak.

Miután több mint fél liter vért távolítottak el a szívéből, Escott asszony vérnyomása emelkedni kezdett és lassan a gyógyulni kezdett. A felépülése azonban egy hosszabb folyamat része lesz, hiszen három hét után merték csak hazaengedni a kórházból.

Így hiába került a halál árnyékába Escott asszony, végül legyőzte a koronavírust és hazamehetett férjéhez, valamint három gyerekükhöz, hogy velük folytassa a felépülését.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?