KÜLFÖLD

Sokkoló videó: egy vírustagadó megpróbálta hazavinni haldokló, koronavírusos barátját a kórházból

Az angol férfi arról győzködte az orvosokat, hogy szteroidok helyett C- és D-vitamint kéne adni a barátjának.

A Londontól néhány kilométerre délre található Redhill egyik kórházában a biztonsági őröknek kellett megfékezniük egy vírustagadó férfit, aki védőfelszerelés nélkül berontott az intenzív osztályra, hogy hazavigye haldokló, koronavírusos barátját – írja a Daily Mail internetes kiadása.

Egyelőre nem tudni, hogy az ámokfutó, Tobe Hayden Leigh, hogyan jutott be a Kelet Surrey-i Kórház (East Surrey Hospital) intenzív osztályára. A férfi már javában csomagolta össze az oxigénre kötött, válságos állapotban lévő barátja holmiját, amikor az orvosok rátaláltak.

A szakemberek először szép szóval próbálták megállítani a férfit, akinek azt mondták, hogyha elviszi a barátját, akkor valószínűleg órákon belül meghal.

A koronavírus beteg sajnos „megmentője” oldalán állt. Kivette az oxigéncsövet a szájából, majd felült, hogy elhagyja az intenzív osztályt. Ekkor az egyik orvos rámutatott a beteg élettani funkcióit figyelő műszer kijelzőjére, ami vadul villogni kezdett, miután a véroxigénszintje életveszélyesen alacsonyra csökkent.

„Önnek koronavírusos tüdőgyulladása van, mely mindkét tüdejét érinti. Dexametazon nevű szteroidokat szed, és antibiotikumokkal kezeljük a bakteriális fertőzések ellen” – fogalmazott az egyik orvos.

Leigh erre csak annyit felelt, hogy a kórházi kezelések miatt van rosszul, és szteroidok helyett D-vitamint, C-vitamint, valamint cinket kellene adni neki. A koronavírus létezését pedig senki sem tudja bizonyítani.

Az orvosok és Leigh már 5 perce vitatkoztak, amikor az intenzív osztályon megjelentek a biztonsági őrök és erőszakkal távolították el a férfit, aki erre mindenkit perrel fenyegetett meg.

A koronavírusos beteget végül sikerült jobb belátásra bírni, és újra rákötötték az oxigénre. Azt nem tudni, hogyan változott az állapota az eset után.

A surrey-i rendőrség szóvivőjének tájékoztatása szerint vizsgálat indult az üggyel kapcsoltban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?