KÜLFÖLD

Sokkot kaptak a vevők: 15 évig rejtegette nagymamája holttestét a fagyasztóban

El akarták adni a házat, akkor találta meg a holttestet két vevő.
  • Szerző: Ripost

Letartóztatták azt a 61 éves asszonyt, aki másfél évtizeden keresztül rejtegette saját nagymamája holttestét, hogy begyűjtse az idős asszony nyugdíját. A pennsylvaniai Cynthia Carolyn Black még 2019 februárjában bukott le, amikor is a bank lefoglalta, majd árverésre bocsátotta otthonát. A testre két vevő bukkant rá egy fagyasztóban a pincében – számolt be az esetről a The Phipaderphia Inquirer.

A nyomozás során kiderült: Black nagymamája, Glenora Reckord Delahay 2004-ben, 97 éves korában veszthette életét, a nő azonban ezt mindenki elől eltitkolta, hogy az elhunyt számlájára havonta érkező pénzből fizethesse otthona részleteit. A testet szemeteszsákba csomagolta, majd egy fagyasztóba tette.

Az eset bizarr részlete: a nő ekkor még Ardmore városában élt, de három évvel később Dillsburgba költözött – a holttesttel együtt.

A hatóságok szerint Cynthia Carolyn Black gondoskodott a halála előtt a nagymamájáról, Black férje, a (más ügy miatt) szintén letartóztatott Glenn Black Jr. szerint azonban a nő egyáltalán nem repesett az örömtől, hogy neki kell az idős asszony gondját viselnie. A férfi – aki ez időtájt súlyos hátfájdalmai miatt nem nagyon ment fel otthonuk második emeletére, ahol a nagymama élt – állítólag 2001-2002 körül látta utoljára a nagyit. Jelenleg még nem tisztázott, hogy a férfi tudott-e a fagyasztóba rejtett holttestről, vagy sem.

Cynthia Black jelenleg szabadlábon védekezik, miután a bíróság 50 ezer dolláros óvadékot állapított meg ügyében. A szomszédok barátságtalan emberekként jellemezték őt is és a férjét is, akik nem szívesen álltak szóba másokkal.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?