KÜLFÖLD

Soros ideges: "Trump diktátor, az EU szét fog esni!"

A milliárdost az új világrend jövője izgatja, amely, ha megvalósul, már nem olyan lesz, mint amilyennek a leggazdagabbak megálmodták...
  • Szerző: SZM

Miután Hillary Clinon választási kampányába néhány tízmillió dollárt befektetett és elbukta azt, a  milliárdos üzletember cikket írt a Project Syndicate-be arról, hogy Trump egy potenciális diktátor, aki veszélyt jelent az új világrend jövőjére.

Cikkében arra hivatkozik, hogy ő élt a náci és a kommunista magyar uralom alatt, ezért tudja, mit mond, amikor úgy fogalmaz: “felemelkedőben vannak a fasiszta diktatúrákhoz és maffiaállamokhoz hasonló zárt társadalmak.”

“A világ népességének egyre nagyobb százaléka él demokráciában”/.../ – fogalmaz, majd úgy folytatja, az amerikaiak Trump megválasztásával “egy szélhámos mellett döntöttek” Clinton legyőzésével pedig, Amerika már nem fogja tudni megvédeni és megteremteni a demokráciát a világ többi része számára.

Soros arra is panaszkodik, hogy az utóbbi időben az Európai Uniót vezető testület egyre inkább szétesőben van...“Először a Brexit, majd Trump megválasztása, aztán az olaszok decemberi döntése” és a menekültválság miatt az EU szét fog esni – jósolja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?