KÜLFÖLD

„A halála elkerülhető lett volna” – egy tányér spagetti miatt hunyt el a 7 éves kisfiú

A szülei tehetetlenül nézték végig, ahogy a kisgyermek az életéért küzd. Borzalmasat hibázott az étterem pincérnője.
  • Szerző: Ripost

Egy szörnyű félreértés miatt kellett meghalnia egy mindössze 7 éves brit kisfiúnak. A gyermek és szülei megpróbáltatása akkor kezdődött, amikor elmentek egy olaszországi étterembe.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kis Cameron Wahid egyik kedvencét rendelte, egy tál spagettit. Ám a finom tésztaételt tejjel készítették el, ami súlyos anafilaxiás sokkot váltott ki a szervezetében.

Fotó: pixabay.com

Az ebéd után még nem volt semmi baja Cameronnak, ám miután visszaült szüleivel a turista buszra, a következő állomáson, a főtéren váratlanul holtan esett össze. Mindennek szemtanúja volt édesanyja, a 43 éves Cassandra, édesapja, a 43 éves Rizwan és kisöccse, Aidan.

Wahid asszony, aki ápolónőként dolgozik, még be tudott adni a fiának egy EpiPent, de már túl késő volt, és az iskolás három nappal később, egy nápolyi kórházban meghalt.

„Cameron allergiája mindig is súlyos volt, de mi nagyon óvatosak voltunk vele, és lelkiismeretesen ügyeltünk arra, hogy mit eszik. Az allergiás reakcióját megelőzően a pincér biztosított minket arról, hogy az ételek biztonságosak a számára. Mégis anafilaxiás sokk lett a vége , maga a pokol” – árulta el a gyászoló édesapa a Daily Star oldalának.

„Olyan kedves kisfiú volt, és mindig feldobta a napjainkat. Úgy érezzük, a halála elkerülhető lett volna, egyelőre képtelenek vagyunk feldolgozni az elvesztését. Tudjuk, hogy semmi sem hozhatja őt vissza, de szeretnénk segíteni, hogy mások ne szenvedjék el azt a fájdalmat, amit mi még mindig érzünk” – tette hozzá.

A fiú tragikus halála után a család hosszas jogi csatát vívott az Amalfi-parti Ravellóban található La Margherita Villa Giuseppina étteremmel szemben. A bíróság végül bűnösnek találta az étterem pincérnőjét, akit két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?