KÜLFÖLD

Súlyos a helyzet, már a folyosón helyezik el a covid-betegeket- szívszorító képek

A betegek oxigénellátása a legnehezebb a kórtermeken kívül.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A bukaresti Marius Nasta Tüdőkórházban már nincs elég kórterem, hogy elhelyezzék a betegeket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Twittere kikerült pár fotót, amelyeken látható, hogy a betegek a kórház folyosóin fekszenek.

Kiderült: a covid-osztályon 81 ágy van (15 az intenzíven), de 104 beteget kellett valahogy elhelyezniük, így a folyosókra is ágyakat állítottak.

A legnehezebb az oxigénellátás biztosítása, mivel a kórtermeken kívül fekvő betegeknek csak palackból, a vezetékes rendszernél jóval alacsonyabb nyomáson tudnak oxigént biztosítani.

Bukarestben jelezték a legtöbb új koronavírus-fertőzést vasárnap, 2443 esetet mutattak ki egyetlen nap alatt. A fővárosban 8,98 ezrelékes a fertőzöttségi arány, ennél csak Ilfov megye fertőzöttebb 9,38 ezrelékkel.

Nálunk sokkal jobb a helyzet, Romániában sem lenne ennyire drámai a helyzet, ha elegendő ember be lenne oltva. A magyarországi napi esetszám még 1500 alatt van, ami nem csak a román átlagnál, de a román főváros átlagánál is sokkal jobb. Hétfőn 1 492 új fertőzöttet igazoltak és 560 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 87-en vannak lélegeztetőgépen.

Képünk illusztráció
Fotó: AFP

Magyarországon azért nincs ok aggodalomra, mert jóval nagyobb az átoltottság, mint Romániában. Egy ország lakosságának koronavírus elleni védekezőképességét elsősorban a vakcinák első és második dózisának beadása, illetve annak lakossághoz viszonyított aránya határozza meg. A magyar védelmi pajzs tehát jó, de minket sem kerülhet el a negyedik hullám. Ha ezt a pajzsot meg akarjuk erősíteni, akkor fontos növelni az átoltottságot, így oltassa be magát az is, aki eddig nem tette.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így lesz tökéletes a linzertészta
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?