KÜLFÖLD

Szájjal fest a 4 éves kisfiú, nem érdekli, hogy kigúnyolják

A kisfiúra nagyon furcsán néztek az óvodai csoporttársai. De elmagyarázták nekik, mi is történik.
  • Szerző: Ripost

A brit festő, Bazza West 24 éve él tolókocsiban. Saját bevallása szerint a művészet adta vissza az életbe vetett hitét, ebben talált önmagára, miután 19 évesen balesetet szenvedett és nyaktól lefelé lebénult.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Most azonban már online festőkurzusokat tart, a leglelkesebb tanítványa pedig nem más, mint a kisfia, Harrison.

„Ha 19 éves koromban valaki az mondta volna, miközben a kórházi ágyban feküdtem bénán, hogy 25 évvel később feleségem lesz, fiam és egy fantasztikus hivatásom, biztos bolondnak néztem volna” – mesélte a férfi.

2009-ben kezdett el festeni, a balesete után 13 évvel, teljesen magától. Egyszerűen csak vett egy festőkészletet, elkezdte használni, nem sokkal később pedig kiderült, nagyon is tehetséges benne.

2013-ban felvette a kapcsolatot a helyi Szájjal és lábbal festő művészek szervezetével, aminek tagja is lett. Ez azt jelenti, hogy évente minimum öt képért havi ösztöndíjjal jutalmazzák.

A 4 éves Harrison pedig mindenben igyekszik utánozni az édesapját, akit rajongásig szeret.

„Az óvodában a gyerekek kigúnyolták, nem értették, miért a szájával fest. De elmagyaráztam az óvónőnek, hogy a férjem nyaktól lefelé béna és tőle látta a kisfiam. Nekik ez a közös nyelvük, így érzi magát közel az apjához. Azóta javult a helyzet, megértették” – mondta el Harrison édesanyja, Lorraine a Mirrornak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?