KÜLFÖLD

Szégyen: Iskolákat támadnak az Iszlám Állam hackerei

Már a gyerekeket sem kímélik a terroristák, a lehető legtöbb fiatalt szeretnék a soraikban tudni - ezért furcsa megoldáshoz folyamodtak.
  • Szerző: KF

Múlt hétfőn közel 800 iskola honlapját támadták meg a hackerek az Egyesült Államok teljes területén: a weboldalak helyett egy fekete hátterű fenyegetés jelent csak meg, amely azt állította: mindenkit elszámoltatnak az elhullajtott muszlim vérért és Trump bűneiért. Ezek után az oldal átirányította a felhasználókat a Youtube-ra feltöltött propagandavideókhoz, valamint a „Szeretem az Iszlám Államot” kántálás közben a volt iraki diktátor, Szaddam Husszein képe is rendszeresen felugrott.

 

Bár a támadást gyorsan sikerült felszámolni, a hatóságokat kétségbe ejti, hogy egy ilyen nagyszabású akciót tudtak végrehajtani a terrorista hackerek – mint ahogy az is, hogy érzékeny adatokat is ellophattak, mikor célba vették az iskolákat.

A szervereket már az FBI vizsgálja, külső szakértők bevonásával próbálják megtalálni a hackereket.

A hackerek célja a pánikkeltés mellett az volt, hogy az Iszlám Államot hirdessék néhány potenciális terroristajelölt számára is – a hatóságok abban reménykednek, hogy egyetlen diák sem találta vonzónak a videókban sugárzott képet.

És ezeket olvastad már?