KÜLFÖLD

Szenvednek a függetlenedés miatt a katalánok

Még mindig nem tudni, hogy Katalónia végül független állam lesz-e, vagy Spanyolország része marad, de ez a bizonytalan helyzet már rengeteg kárt okozott.
  • Szerző: KF

A nemzetközi vállalatok sorra menekítették ki cégeiket a katalán tartományból, de most már a turisták is kezdenek búcsút mondani régi nagy kedvencüknek. Barcelona Európa legvonzóbb úti céljai közé tartozik, viszont a múlt hónapban közel 5 százalékos visszaesés jelentkezett a turistaforgalmában. A statisztikák szerint novemberben 1,49 millió külföldi kereste fel a katalán fővárost turisztikai céllal, ami ugyan nem rossz eredmény, de egy folyamatos zuhanás újabb mélypontja.

 

Katalónia októberben referendumon döntött az egyoldalú függetlenedés mellett, mire az ország válságba süllyedt. Több EU-s tagállam és az Egyesült Államok is azt javasolta lakosainak, hogy lehetőleg ne utazzanak Katalóniába, és több légi társaság is felajánlotta, hogy visszaváltja a megvásárolt barcelonai jegyeket, ami szintén hozzájárult a turistaforgalom csökkenéséhez.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?