KÜLFÖLD

Igazából nem volt választásom – mondta a fiú, aki a YouTube-on esett szerelembe

Születhet szerelem a YouTube-on, és ha igen, megöli-e a valóság? Igaz történet, elképesztő fordulattal.
címkék:
  • Szerző: Indie

Anitha Kannan ausztrál youtuber célja egyszerű volt: a világhálóra feltöltött videóival igyekezett segíteni másoknak, akik hozzá hasonló ódon szociális fóbiával küzdenek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A videóimra elég sok reakció érkezett. Jó volt látni, hogy nem vagyok egyedül a problémáimmal, és hogy saját tapasztalataimmal segíthetek másokon. Ez volt az a pont, ami segített elindulni” – mondta az indiai szépség a BBC riporterének.

Egy a millióhoz volt az esélye annak, hogy Ian Chalmers éppen Anitha videóját látja majd meg, ráadásul Iannek nem volt semmi korábbi ismerete és tapasztalata a szociális fóbia témakörével kapcsolatban. Nem tudta elhinni, hogy vannak emberek, akik ilyen és ehhez hasonló problémával küzdenek napi szinten. Meglepő módon mégis virtuális szerelem szövődött köztük.

szociális fóbia

Anitha 10 éve kezdődött szociális fóbiájával kapcsolatban kezdett el segítő videókat készíteni a YouTube közösségének (Illusztráció: Shutterstock)

„Igazából csak szerettem volna megnevettetni őt, ezért úgy döntöttem, hogy videóban válaszolok Anithának” – meséli a fiatalember, aki kócosan és alig felébredve, de saját videóval válaszolt Anitha videójára.

Ian válaszában az alábbiakat mondja: „Egy reggel egyszerűen csak megláttam a videódat és azt kell mondjam, hogy megfogtak a szavaid.” Szerelem volt ez első látásra.

Anitha a válaszvideón természetesen meglepődött, hiszen youtuber pályafutása során még soha nem találkozott efféle kreativitással.

„Rákattintottam Ian videóüzenetére, ami egyszerűen boldoggá tett” – mondta Anitha, aki Ian videóüzenetére kommentben válaszolt, ahol megadta az e-mail címét is. Körülbelül 2 hónapon keresztül a pár csak levelezett egymással, illetve telefonon tartották a kapcsolatot. „Az első telefonhívás során nagyon idegesek voltunk mind a ketten” – árulta el Anitha. „De érdekes módon nem éreztem semmiféle szorongást az első telefonbeszélgetésünk során, ezért tűnt az egész természetesnek számomra, annak ellenére, hogy a kialakult szituáció nem volt mindennapi. Mindenképp találkozni szerettem volna Iannel.”

A riporter kérdésére, hogy nem volt-e bármiféle kétségük egymással szemben, Ian ezt válaszolta: „Igazából nem volt választásom, ez az egész olyan volt, mint derült égből a villámcsapás.”

Miután Anitha nehéz szívvel búcsút mondott ausztráliai életének – családjának és kiskutyájának – repülőre ült, hogy találkozhasson Iannel Londonban.

Reptér

Anitha rövid gondolkodás után repülőre ült, hogy találkozhasson Iannel (Illusztráció: Pixabay)

Találkozásukkal egy virtuális szerelem valósult meg a valóságban.

Ian egyszerűen nem hitt a szemének. „Az első 1-1,5 órában csak néztük egymást. Próbáltuk feldolgozni mindazt, ami az elmúlt 2 hónapban történt velünk” – mondta Anitha.

Az első randi után Anitha és Ian összeköltöztek. Most, 6 hónappal később pedig Anitha gyermeket vár és éppen túl vannak az első terhességi ultrahangon. „Ez egyszerűen hihetetlen” – mondta Ian. „Először sokkolt minket a hír, nem tudtuk, hogy sírjunk vagy nevessünk. De tudjuk, hogy minden okkal történik, tehát pozitívan nézünk a jövőbe.”

6 hónappal később: Anitha gyermeket vár

6 hónappal később: Anitha gyermeket vár (Illusztráció: MTI)

Mivel Anitha a karantén miatt nem tudott személyes kapcsolatot létesíteni a körülötte lévő emberekkel, még Ian családjával is csak Skype-on keresztül találkozhatott, így jelenlegi mentális állapotával kapcsolatban nem nyilatkozott a BBC-nek. Viszont a következőket tanácsolja másoknak:

„A szociális fóbia egy létező probléma, ami nem egyszerűen a mindenki által ismert szégyenlősség, hanem annál sokkal több és tönkreteheti az ember életét. Az egyetlen út, ami segíthet a változásban az az, ha elindulsz és folyamatosan változtatsz jelenlegi életeden a jó felé. Lassan, lépésről lépésre.”

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?