KÜLFÖLD

Szerencsétlen baleset: a medencében bénult le egész életére a családapa

Simon Cooper a nyakától lefelé lebénult, miután egy medencében balesetet szenvedett. Éppen nővére kertjében tartottak családi összejövetelt.
  • Szerző: Ripost

A 41 éves Simon Cooper családjával a testvére kertjében töltötte együtt az időt, amikor megtörtént a szörnyű baleset. A férfi éppen a medencében volt, amikor az egyik pillanatról a másikra kicsúszott alóla a lába.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A medencében ezután elesett és olyan súlyosan beütötte a fejét, hogy pillanatokon belül elvesztette az eszméletét. A férfit kihúzták a medencéből és a southamptoni kórházba szállították, ahol kiderült: eltört a nyakcsontja, ami elvágta az egyik gerinc idegét. A nyakagy közelében a C4-es csigolyája sérült meg, a koponyája pedig betört.

A férfi 20 évet töltött a brit hadseregben, de egy medencés baleset miatt bénult le egész életére.

„Nagyon aktív srác volt, sokat tett a hadseregben. Afganisztánban, Irakban és Boszniában is szolgált. Az élete másik nagy részét aktív testépítőként töltötte, ahol erőművész számokban versenyzett. Igazán szörnyű, hogy egy furcsa baleset tette tönkre az életét” – mesélte testvére Mile Cooper (43) a Daily Star oldalának.

Lélegeztetőgépre helyezték, hogy megkönnyítsék a légzését, de egy ponton létfenntartó gépre is szüksége lett. Az első kórházban töltött hete rémálom volt a családja számára.

„Amikor megtudtuk, hogy életveszélyes állapotba került és gépekre kötötték, mindannyian szétestünk. Nem tudtuk, vajon túléli-e” – mondta a testvére, aki hozzátette, Simon felesége, a 16 és 18 éves gyereke is teljesen kétségbe esett.

„Szerencsére azt mondták, hogy nincs agykárosodása, de továbbra is csak nyögni és morogni tud, mivel a torkán van egy cső. Tudja mozgatni a fejét és a vállát, mosolyogni is tud nekünk” -árulta el korábban a férfi felesége.

A napokban Simon hazatérhetett a wiltshire-i Chippenhamban lévő otthonába, amire alapos átalakítás vár, hogy megfeleljenek az új állapotának. Orvosai úgy gondolják, hogy soha többé nem lesz képes a teste mozgatására.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?