KÜLFÖLD

Szexorgiákat tartottak a Soros pénzelte NGO munkatársai

Múlt héten bombaként robbant a hír, miszerint az Oxfam nevû segélyszervezet munkatársai szexbulikat tartottak, miközben a haiti földrengés áldozatain kellett volna segíteniük. Mint most kiderült, Csádban sem volt ez másképpen.
címkék:
  • Szerző: WM

Az adományokból működtetett Oxfam nevű nem állami szervezet (NGO) munkatársai azért utaztak 2010-ben Haitira, hogy segítsenek a pusztító erejű földrengés áldozatainak. A Richter-skála szerinti 7,0 erősségű földrengés során és annak hatására a becslések szerint 170 ezer ember vesztette életét. Elmondható tehát, hogy a térségben hatalmas szükség volt a segítőkezekre. A Soros György által is támogatott Oxfam aktivistáinak azonban nem az volt a legfontosabb, hogy túlélőket keressenek, vagy azokon segítsenek.

Egy jelentés szerint ugyanis a katasztrófa sújtotta térség kellős közepén, ráadásul a segélyszervezetnek küldött adományokból prostituáltakat fizettek, és hatalmas orgiákat szerveztek.

A történetről egy korábbi Oxfam dolgozó tálalt ki. Állítólag olyan bizonyító erejű fotók is vannak, amelyen az örömlányok Oxfam feliratú pólókban pózolnak. 2011-ben az NGO belső vizsgálatot rendelt el, miután a vezetés tudomást szerzett a kicsapongásokról. A szervezet szóvivője elmondta, hogy ennek hatására többeket felfüggesztettek, mások pedig önszántukból mondtak le pozíciójukról - írja a Bild.

Csádban is történtek hasonló esetek 

Miután napvilágot láttak a Haitin történtek, a brit lapok vasárnap arról is beszámoltak, hogy Csádban is történtek hasonló esetek. Egy másik korábbi munkatárs arról beszélt, hogy 2006-ban az afrikai országban üzemeltet szállásokon ugyan ez volt a helyzet.

Lányokat hívtak meg a bulira, és tudtuk pontosan, hogy nem csak barátnőkről van szó, hanem valami másról… Az Oxfam remek munkát végez, de ez egy ágazati probléma

– mesélte az Observer nevpű brit hetilapnak egy korábbi aktivista. Sokan azt vetik a segélyszervezet szemére, hogy pont olyan országban költöttek ilyen bulikra, ahol egyébként közel 11 millió ember éhezik.

Ripost előfizetés banner

címkék:
És ezeket olvastad már?