KÜLFÖLD

Szíriában alig maradtak férfiak, már az autókat is nők szerelik

Egy svéd tévétársaság forgatócsoportja Damaszkuszba látogatott, ahol több nővel is beszéltek. Az Európába menekült férfiak miatt nincsenek erős kezek, amelyek újraépíthetnék a lebombázott városokat.
címkék:
  • Szerző: Wm

A 2015-ös migrációs válság idején mindenkinek szembetűnő volt, hogy a hazájukból elmenekült bevándorlók nagy többsége férfiakból áll.

Egy svéd tévéstáb pedig most  Damaszkuszba látogatott, és elmondásuk szerint az utcákon és a kávézókban is 70 százalékban nők láthatók. A Lina nevű egyetemista diáklány úgy nyilatkozott, hogy ki kellene dobni a szír férfiakat Európából, hogy otthon hozzálássanak a városok, falvak újjáépítéséhez.

A helyzet jelenleg ott tart Szíriában, mint korábban a világháború sújtotta Európában. A férfiak hiánya ugyanis a társadalmi szerepek átalakulásához vezet. Ma már Szíriában is egyre több olyan munkát végeznek nők, amelyeket korábban a társadalom nem fogadott el. Már szemet hunynak afelett, ha például egy nő áll autószerelőnek.

Szakértők szerint tovább súlyosbíthatja a helyzetet az ENSZ pár hete elfogadott migrációs paktuma, amely lényegében legalizálja az illegális bevándorlást, és ennek hatására még több férfi dönthet úgy, hogy elhagyja hazáját.

címkék:
És ezeket olvastad már?