KÜLFÖLD

Szívmelengető: a II. világháborús veterán 100 évesen legyőzte a koronavírust -videó

Hatalmas erőről tett tanúbizonyságot a II. világháborús veterán.
  • Szerző: Ripost

Lloyd Falk 100 éves veterán, aki a II. világháború alatt szolgált az amerikai hadseregben. Az idős férfi az elsők között fertőződött meg a koronavírussal. Még március 24-én került be a virginiai Henrico Orvoskórházba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nem sokkal később 74 éves felesége is megfertőződött a vírussal, azonban az asszony nem volt elég erős, és elvesztette a küzdelmet a Covid-19 ellen.

„Annak ellenére, hogy néhány hete elvesztette feleségét a vírus miatt, Mr. Falk továbbra is erős maradt és szembeszállva az esélyekkel, legyőzte a koronavírust” – írta Facebook-oldalán a Henrico kórház.

A 100 éves veterán felépülése után, az egészségügyi alkalmazottak hangosan ünnepeltek és tapsoltak, ezzel is tisztelegve előtte és felesége emléke előtt – írja a Metro.

Végül 58 nap után, május 20-án gyógyultan kiengedték a kórházból. A veterán otthona nyugodt környezetében folytatja a rehabilitációját, hogy visszanyerje az erejét.

A kórház közösség oldalán megosztott videóban a lánya is feltűnik, aki könnyes szemmel, meghatódva köszönte meg az orvosoknak és ápolóknak, hogy visszaadták neki az édesapját.

„Sokszor azt hittem, hogy elment. Nagyon nehéz volt, de... mindent összevetve, csodálatos és hihetetlen is. Elképesztő, hogy túlélt” – nyilatkozta a veterán lánya.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?