KÜLFÖLD

Váratlan tragédia: szívrohamban meghalt a menyasszony az esküvőn, ez történt utána

Míg a nő holtteste az egyik szobában feküdt, a másikban folytatták a ceremóniát.
  • Szerző: Ripost

Váratlanul elhunyt menyasszonya testvérét vette feleségül egy férfi a még aznap megtartott menyegzőn Indiában – jelentette csütörtökön az IANS indiai hírügynökség.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A vőlegény menyasszonya, Szurabhi az esküvőn összeesett és meghalt, így a férfi az ehunyt húgát vette el.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

„Nem tudtuk, mitévők legyünk ebben a helyzetben” – mondta az elhunyt menyasszony fivére, Szaurab az IANS-nak. A helyszínre riasztott orvos már csak a nő halálát tudta megállapítani.

„A két család összeült és valaki azt javasolta, hogy a húgom, Nisa menjen hozzá a vőlegényhez. A családok megvitatták az ügyet és beleegyeztek” – ismertette Szaurab a történteket.

Adzsab Szingh, az elhunyt nővér nagybátyja szerint Szurabhi holtteste az esküvő ideje alatt a szomszédos szobában feküdt. „Sosem voltak még ilyen vegyes érzelmeink. A halála feletti gyászt és az esküvő örömét még fel kell dolgoznunk” – tette hozzá.

Szaurab elmondta, hogy a vőlegény családjának távozását követően megtartották halott testvérük gyászszertartását.

Az eset a múlt héten történt Uttar Pradesben, India legnépesebb államában.

Indiában továbbra is főszabályként a családok által megrendezett házasságok vannak túlsúlyban, míg a szerelemből köttetett frigyek ritkának számítanak. Ezzel az egy kaszthoz és társadalmi réteghez tartozó családok megőrzik társadalmi pozíciójukat.

A szülők véleménye rendkívüli jelentőséggel bír a házastárs kiválasztásában. Az ilyen házasságok során nemcsak két ember, de két család is egységre lép.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?