KÜLFÖLD

Szívszorító: elválasztották imádott kutyájától a ritka kórban szenvedő kisfiút

Hét éve elválaszthatatlanok, ám a világjárvány miatt most átmenetileg búcsút kellett inteniük egymásnak.
  • Szerző: Ripost

Owen Howkins, a 13 éves brit fiú a rendkívül ritka Schwartz-Jampel szindrómában szenved, amellyel világszerte mintegy 50 embert kezelnek. A ritka genetikai betegség következtében a srác izmai állandóan feszülnek, ami folyamatos fájdalommal és erős mellkasi nyomással jár, és lehetetlenné teszi, hogy rendesen járjon, így általában kerekesszékben ül, kivéve otthon, ahol járókerettel tud mozogni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Instagram

Hét évvel ezelőtt a kis Owen családja megmentett egy Haatchi névre hallgató, óriási anatóliai juhászkutyát, melyet korábbi gazdái rendszeresen bántalmaztak. A háromlábú kutya azonnal megszerette Owent, az imádnivaló, félénk beteg kisfiút, aki akkor még csak hatéves volt. Az évek során elválaszthatatlan barátokká váltak.

Fotó: Northfoto

Ám a koronavírus-járvány miatt Owennek el kellett költöznie édesapjától és nevelőanyjától, mivel a nő ápolónőként a frontvonalban dolgozik.

Fotó: Northfoto

„Amint a járvány elkezdődött, mindannyian aggódtunk Owen miatt, mivel rá nagy veszélyt jelentene a vírus. Gyakran egy olyan légzőkészülékkel kell aludnia, amely oxigént biztosít neki a mellkasi nyomás miatt„ – magyarázta a fiú édesapja a Daily Mail internetes portálnak. „Nehéz volt elengedni, de most nincs más választásunk, hogy biztonságban tudjuk.”

Jelenleg a fiú az édesanyjánál lakik Oxfordban, teljes karanténban, elszigetelve, ám hiányzik neki a hű társa, Haatchi. A kutya is minden nap szomorúan várja az ablakban ülve a kisfiút. Haatchit nem tudták elvinni vele, mivel az édesanyjának már van egy kutyája, és nem férnének meg egymás mellett.

„Nehéz volt elbúcsúzni Haatchitól” – mondja Owen. „Ő a legjobb barátom az egész világon. Mindent elmondok neki, és minden este odabújik hozzám a nagy, puha testével. Most csak interneten keresztül láthatom és nagyon hiányzik. Alig várom, hogy újra megöleljem!”

Fotó: Instagram

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?