KÜLFÖLD

Szívszorító képek járják be az internetet kisiskolás diákokról

Az újranyitott francia iskolákban arra próbálnak megoldást keresni, hogy mikét lehetne az alsósokkal betartatni a megfelelő távolságtartást. Egy francia újságíró elszomorító képeket posztolt az egyik legnagyobb közösségi oldalra.
  • Szerző: WM

Lionel Top ismert francia újságíró az egyik legnagyobb közösségi oldalra posztolt olyan képeket, amelyek azt mutatják, hogy a francia iskolák milyen megoldásokat találtak arra, hogy távol tudják tartani egymástól a kisebb diákokat. A körkép meglehetősen elszomorító. Az egyik legmegrázóbb kép talán az, amin egy iskolaudvar látható, a játszótéren betonjára pedig négyzetek vannak felfestve, amin belül minden gyermeknek egyedül kell játszania.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Így indul újra az élet a francia iskolákban.
Fotó: Twitter

A tanár pedig szájmaszkban felügyeli őket. Top szerint nagyon rossz érzést keltett az iskolák mostani hangulata. Az egymással önfeledten játszó gyermekek helyett, az egymástól elszeparált diákok és maszkos tanárok látványa nagyon lehangoló.

És ha ez engem ennyire lesújtott, akkor képzeljék el, mit érezhetnek a tanárok. Egyikük azt mondta, hogy el sem lehet képzelni, hogy mennyire szomorú a jelenlegi helyzet

– mesélte élményeit az újságíró. Lionel Top hozzátette, hogy szerencsére a kisdiákok ebből keveset érzékelnek, és játékként fogják fel az egészet. Felnőtt fejjel azonban másként látja az ember ezeket a képkockákat. Sok szülő azonban az újranyitás ellenére sem meri iskolába vinni a gyermekét.

Fotó: Twitter

Sokan a koronavírustól és az egyre többet emlegetett Kawasaki-szindrómától féltik a kicsiket. A francia iskolákba egyébként még nem kötelező a bejárás, és egyébként is csak meghatározott számban lehet gyerekeket vinni, éppen azért, hogy elkerüljék a tömegjeleneteket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?