KÜLFÖLD

Szívszorító: újszülött kisbabát hagytak egy pizzás dobozban, ez az üzenet hevert mellette

A helyi lakosok egy takaróba bugyolált csecsemőt fedezték fel csütörtökön a mexikói Tlaltenango városban, Zacatecas államban.
  • Szerző: Ripost

Körülbelül egy hetes lehetett az a kisbaba, akit egy kihalt utcán találtak meg betakarva, gondosan belerakva egy pizzás dobozba. A kisfiú mellett volt egy levél is, ami szintén arról árulkodik, hogy szándékosan hagyta magára a csöppséget a családja. A levél, melyet a nagypapa írt, arról szólt, hogy tragikusan elhunyt a gyermek édesanyja szülés közben, ő pedig nem tudja felnevelni a gyereket.

“It’s sad to hear that a baby is abandoned due to a lack of financial resources.„

Közzétette: Daily Star2020. október 13., kedd

 

„A lányom szülés közben halt meg, és nincs lehetőségem ellátni a kicsit. Remélem, hogy jobb élete lesz, és Isten megbocsát nekem. Vigyázzatok az unokámra!” – fogalmazott a nagyszülő.

A kisfiút kórházba szállították kivizsgálásokra.

Bár sokan akartak a gyermeknek segíteni, Miguel Ángel Varelo Pinedo, Tlaltenango polgármestere kijelentette, hogy ő lesz a felelős a baba költségeiért, és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a gyermeket anyagi okok miatt hagyták el. Szeretnék, ha tisztességes, felelősségteljes szülők fogadnák örökbe a kicsit – írja a Daily Star.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?