KÜLFÖLD

Szlovákiai buszbaleset: hivatalosan közölték az áldozatok névsorát

A balesetnek négy magyarajkú áldozata volt, ők Kolon községből származtak.
  • Szerző: Ripost

A szlovák hatóságok közzétették a szerdai buszbalesetben elhunytak keresztneveit és életkorát. A lista szerint öten 18 év alattiak voltak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


Fotó: MTI/EPA/Szlovák rendőrség

A Paraméter azt írja, az elhunyt fiatalok a nyitrai műszaki szakközépiskola, valamint a Párovská utcai gimnázium tanulói voltak. Hét másik áldozat felnőtt volt, a legidősebb 70 éves. A legfiatalabb áldozat a 15 éves Natália volt. Elhunyt a balesetben a 16 éves Alex, a 17 éves Denisa, Veronika, Martin, a 21 éves Mariana, a 40 éves Adriana, a 42 éves Dusan, a 45 éves Erika, az 57 éves Alena, a 63 éves Ladislav és a 70 éves Barbora.

A Nyitrai járásban bekövetkezett tragikus baleset során egy utasokkal teli busz és teherautó ütközött össze, aminek következtében 12-en életüket vesztették. Az elhunytak többsége a főként magyarok lakta Kolon községből származott, köztük egy házaspár, akinek két gyermekük maradt árván.

A szlovák kormány november 15-én, péntekre gyásznapot rendelt el. A Paraméter szerint az I/65 jelzésű, aranyosmaróti úton történt buszbaleset az ország történetének egyik legsúlyosabb közlekedési balesete.

És ezeket olvastad már?