KÜLFÖLD

Szörnyű tragédia: meghalt egy 15 éves lány egy TikTok-kihívás miatt

Egy esztelen kihívás miatt vesztette életét a 15 éves lány.
  • Szerző: Ripost

Meghalt egy 15 éves oklahomai lány, aki részt vett egy kihívásban a TikTokon. Most éppen az úgynevezett Benadryl-kihívás terjed, amelynek az a lényege, hogy annyi allergia elleni gyógyszert szedjenek be, hogy hallucináljanak tőle.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 15 éves lány túladagolta a gyógyszert – írta a Bors.

Fotó: Pixabay

„A hallucinációt kiváltó dózis nagyon közel van ahhoz, amely már halált okozhat” – mondta Scott Schaeffer, az Oklahoma Méreg- és Kábítószerügyi Információs Központ vezetője. A Benadryl-túladagolás következménye lehet a szívinfarktus, az agyvérzés, a görcsrohamok, az agykárosodás.

Májusban már három diákot kórházba kellett szállítani Benadryl-túladagolással. A gyerekek teljesíteni akarták a kihívást. Egyikük, a 14 éves Rebeka 14 tablettát vett be.

„Rémisztő volt. Érthetetlen volt a beszéde és hallucinált. A nyugalmi pulzusa 199 volt. Azonnal a sürgősségire rohantunk vele” – mesélte Katie, Rebeka édesanyja. A lányt másnap hazaengedték, miután sikerült normalizálni a pulzusát.

A Fort Worth-i gyermekkórház egyik ápolója azt mondta a Daily Mailnek, hogy azon döbbentek meg, hogy három tinédzsert is bevittek ugyanezzel a problémával egy héten belül.

A TikTok szóvivője azt mondta, amikor értesültek a kihívásról, átvizsgálták az oldalt, és igyekeznek minden ilyen tartalmat eltávolítani. Azonban újra és újra felbukkan, a tinédzserek pedig kíváncsiak, és egyre többen próbálják ki.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?