KÜLFÖLD

Szörnyűség a templomban: sokkot kaptak a gyerekek, előttük lőtték le a papot

A pap éppen a gyerekeket áldotta meg, amikor hátba lőtték.
  • Szerző: Ripost

Közvetlenül vasárnapi miséje után agyonlőttek egy bányászatellenes katolikus papot a Fülöp-szigetek északi részén, a Cagayán tartománybeli Gattaránban - közölte a helyi rendőrség.

A 37 éves Mark Ventura atya éppen a gyerekeket áldotta meg és a kórustagokkal társalgott a misét követően, amikor kétszer hátba lőtték - mondta el Rodel Tabulog gattaráni rendőrkapitány. A támadásban senki más nem sebesült meg.

A sisakot viselő gyilkos motoron menekült el egy másik gyanúsítottal - tette hozzá a rendőrtiszt.

"Vizsgáljuk a gyilkosság lehetséges indítékát" - nyilatkozott a DZMM rádióadónak Tabulog. Helyi sajtóhírek szerint a katolikus közösség kedvelte az atyát.

A csaknem hét évvel korábban pappá szentelt Venturáról köztudott volt, hogy ellenzi a bányászatot, és segíti a tartományban élő bennszülött lakosokat - írta honlapján a testület.

Mark Ventura a második pap, akit az elmúlt négy hónapban meggyilkoltak az országban - hívta fel a figyelmet a Fülöp-szigeteki Katolikus Püspöki Konferencia.

Decemberben egy 72 éves papot lőttek agyon a délkelet-ázsiai ország északi részén található Nueva Écija tartományban, miután segédkezett egy politikai fogoly kiszabadulásában - fűzte hozzá a konferencia.

A Fülöp-szigetek mintegy 100 milliós lakosságának több mint 80 százaléka római katolikus vallású.

És ezeket olvastad már?