KÜLFÖLD

Szörnyűségről jött hír: egy filmstúdióban haltak meg rengetegen Japánban

Az is kiderült, hogy gyújtogatás történt. Több mint harminc embert kórházban ápolnak, többük állapota válságos.
  • Szerző: Ripost

Legalább tizenkét ember meghalt a lángok között Kiotóban, egy filmstúdióban. Mint kiderült, gyújtogatás miatt tört ki a tűzvész csütörtökön. Több mint harminc embert kórházban ápolnak, többük állapota válságos - közölte a kiotói tűzoltóság.

A gyújtogatásban az elkövető is megsérült, őt szintén kórházba vitték - írja az MTI. A hatóságok értesülése szerint a tűz idején az épületben csaknem hetvenen voltak, ám a legtöbb embernek sikerült kimenekülnie. Hírügynökségek szemtanúkra hivatkozva arról számoltak be, hogy az épületből robbanásokat hallottak.

Beszámolók szerint a japán stúdióba egy férfi rontott be, és egyelőre ismeretlen folyadékot locsolt szét, majd meggyújtotta. A tűzben az elkövető is megsérült, őt szintén kórházba szállították.
  
    Az NHK japán televíziós csatorna több felvételt közölt a helyszínről, ezeken sűrű füst veszi körbe a stúdiót.
    A csatorna értesülései szerint az elkövető egy 41 éves férfi volt, aki tette elkövetésekor azt kiabálta: "Haljatok meg!". A hírt hivatalos források egyelőre nem erősítették meg, a rendőrség részéről csak azt közölték, hogy a gyújtogató jelenleg nincs kihallgatható állapotban.
    A Kyoto Animation nevű céget 1981-ben alapították, és számos, a fiatalok körében népszerű animációs film fűződik a nevéhez.
 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?