KÜLFÖLD

Borzalom a szülinapon: Gépfegyverrel lőtték szét a partit, 9 gyerek kapott golyót

Véres véget ért egy 12 éves kiskamasz szülinapi partija Amerikában. A meghívott vendégek közül többen összeszólalkoztak, majd a vitának fegyverropogás vetett véget.
  • Szerző:

Kilenc tinifiút szállítottak kórházba vasárnap, egy Louisiana államban tartott születésnapi partiról. Szemtanúk szerint a mintegy hatvan résztvevő közül többen összeszólalkoztak, majd hangos vitatkozás után egymásnak estek. A felfokozott hangulatban eldördül egy pisztoly, majd egymás után több lövést adtak le – adta hírül a The Sun című brit lap.

A rendőrséghez este 8 óra 30 perckor futott be az esetről a bejelentés, de csak a helyszínre érkezés után derült ki, hogy milyen sok a sérült. A seriff beszámolója szerint a parti helyszínén rengeteg vér volt, kilenc gyermeket azonnal kórházba szállítottak, állapotuk később stabilizálódott.

Egy 17 éves tinit a karján, egy 16 évest pedig a bordacsontjánál ért találat, egy 15 éves srácnak a könyökét lőtték szét, egy 14 és egy 13 éves fiút a lábán ért találat. A legpechesebb egy 12 éves gyermek volt, akit mindkét lábába golyót kapott. Két fiú sérülése nagyon súlyos, egy 16 éves srácot gyomron, egy 14 évest pedig a fején ért találat. A két súlyos sérülten kívül a többieket elengedték a kórházból, miután az orvosok ellátták őket.

A nyomozás jelenlegi állása szerint két tinicsapat került nézeteltérésbe a partin, majd a felhevült fiatalok dulakodni kezdtek. A lövések ekkor dördültek el. Mike Tregre területi sheriff szerint egyelőre nem kaptak érdemi információt arról, hogy konkrétan ki vitte a lőfegyvert a vérbe fulladt buliba. A szemtanúk kihallgatása még tart.

Érdekes, hogy Joe Biden amerikai elnök egészségügyi főtanácsadója épp egnap jelentette be, hogy az Egyesült Államokban lassan közegészségügyi vészhelyzetet kell hirdetni a tömegessé vált lövöldözések miatt. A CNN és ​​a Gun Violence Archive elemzése szerint az Egyesült Államokban március 16. óta legalább 45 tömeges lövöldözés történt, ám ez a szám meghaladja akár az 50-et is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?