KÜLFÖLD

Tarol a zombidrog, Budapest is veszélyben

A legújabb és legolcsóbb kábítószer miatt a The Walking Dead zombisorozat képei elevenednek meg az Egyesült Királyság városaiban - de már Budapesten is vannak baljós jelek.
  • Szerző: KF

Sokkoló látvány a brit nagyvárosokban: az utcákon élettelennek tűnő testek hevernek, üveges tekintettel maguk elé meredő, görcsös pózba meredt emberek láthatók, mintha egy zombifilm elevenedne meg. Mindezért egy új drog, a Spice felel. A marihuánához hasonló kábítószer egyre több városban jelenik meg, és nem csak Angliában.

 

Elaltat és megnyugtat. Segít, hogy elfelejtsd a helyzeted. Régen füveztem, de Spice-t könnyebb szerezni, és olcsóbb is

– mondta a Daily Mail újságírójának Ryan, egy 24 éves manchesteri hajléktalan.

A Spice kiszámíthatatlanul működik. Használója hallucinál, leizzad, a teste átforrósodik, miközben végtagjai fél órára lebénulnak, és észre sem veszi, hogy megállás nélkül hány. A szer leállíthatja a veséket, a májat, és elég gyorsan halálossá válhat. A Spice megállíthatatlanul terjed a szegények körében: egy adaghoz már 5 fontért (1600 forintért) hozzájuthatnak.

 

Elképzelhető, hogy ez az anyag felelős a Hős utcai rosszullétekért is: mint arról a %% korábban beszámolt, augusztus 20-án több zavartan viselkedő embert is kórházba vittek a Stadionok környékéről. A toxikológusok szerint egy új drog miatt lettek rosszul. A rendőrök három nappal később Hős utcai lakása előtt elfogták a drogdílert. Remélhetően sikerül időben megfékezni az új drog hazai terjedését, és Budapestből nem lesz „zombiváros”.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a legjobb ünnepi köret!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?