KÜLFÖLD

Távolságot tartó sapkát kell hordaniuk a kisdiákoknak Kínában

99 napnyi kényszerszünet után mentek ismét iskolába a diákok a Kína keleti részén található Hangcsouban. Az egyik iskola diákjainak nem csak szájmaszkot kell hordaniuk, hanem távolságot tartani segítő fejfedőt is.
  • Szerző: WM

A helyi média az iskola igazgatóhelyettesét idézi, aki arról beszélt, hogy az egyméteres fejfedők használata a saját ötletük alapján valósult meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Viselj egy egyméter hosszú sapkát, és tartsd az egyméteres távolságot

- szól az iskola új szlogenje. A tanintézmény vezetői azt nem szabták meg, hogy miből készüljön a sapka, lehet az egy lufi, de akár egy megfelelő hosszúságú bot is. A kisdiákok odahaza a szüleikkel együtt készíthették el a védőeszközt. Az iskola pedagógusai biztosak benne, hogy így sikerült csökkenteni a koronavírus-fertőzés esélyét.

Maszkot és távolságot tartó sapkát is kell hordania a kínai kisdiákoknak
Fotó: twitter

Az alapötlet egyébként sokaknak ismerős lehet a történelemkönyvekből. A Szung-dinasztia hivatalnokai hordtak ilyeneket a császári udvarban.

A hivatalos statisztikákat elnézve lehetséges, hogy egy kicsit túlzottak az új szabályok. A Csöcsiang tartomány fővárosának számító 9 millió lakosú Hangcsouban eddig 1200 koronavírusos megbetegedést regisztráltak. Az esetek jelentős része gyógyulással végződött, mindössze egy halálesetről számoltak be az orvosok.

És ezeket olvastad már?