KÜLFÖLD

„Te és 99 másik játékos. Csak egyvalaki maradhat életben” – az öngyilkos egyetemista telefonjában találták a bizarr üzenetet

Az egyetemista felakasztotta magát.
  • Szerző: Ripost

A moszkvai területhez tartozó Vlasziha faluban a Nemzetközi Jogi Főiskola elsőéves hallgatójának holttestére bukkantak. A 19 éves Artyom Tarancovot egy kampóra erősített kötélre felakasztva találták meg. A feltételezések szerint öngyilkos lett. A közelében talált telefonjában a következő üzenet szerepelt:

Te és 99 másik játékos. Csak egyvalaki maradhat életben.

A Moszkva24 hírportál megkereste az áldozat korábbi diáktársait. Mindenki szerint zárkózott, csendes fiú volt, akit leginkább a programozás és az animék érdekeltek.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Egy barátja szerint a különös üzenet és a fiú halála között nincs összefüggés, szerinte nem tértek vissza az öngyilkos játékok a netre. A barát szerint nem lehet tudni, mikor jelent meg az említett üzenet a telefonon, ráadásul a szöveg lehet akár egy stratégiai online társasjáték reklámja is: száz játékos indul egy küzdelemben, és végül csak egy maradhat talpon.

Egy lap azonban tudni véli, hogy nem reklámról van szó. A meghalt diák ugyanis SMS-t kapott és így az időpontot is tudják.

Az orosz sajtóban mindenesetre megjelentek a feltételezések, hogy ismét a Kék Bálnához hasonló „játék” bukkanhatott fel az országban, és a fiatal férfi halálának lehet is köze egy ilyen kihíváshoz.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?