KÜLFÖLD

Téli vihar zúdított esőt a Brit-szigetekre

A Chiara nevű téli vihar zúdított esőt a Brit-szigetekre, és vasárnap Észak-Európa felé halad tovább.
  • Szerző: Ripost

Skóciában hárman megsérültek, amikor a szélsőséges időjárás miatt beszakadt egy ivó teteje – számolt be a PA brit hírügynökség.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: pixabay.com

A Chiara a legerősebb vihar a térségben 2013 óta, óránkénti 130 kilométeres széllökések is kísérhetik. A helyi meteorológiai szolgálat áradásokra, a tengerparti településeket fenyegető erős hullámokra és a repülő törmelék jelentette veszélyekre hívta fel a lakosság figyelmét.

 

Megtudtuk: számos kompjáratot is törölni kellett az időjárás miatt.

A német meteorológiai intézet közölte, hogy a Németországban Sabine névre keresztelt vihar vasárnap az országi északi és középső területein, hétfő reggel pedig a déli részeken tombol majd. A Deutsche Bahn német állami vasúttársaság közölte, hogy felkészült az esetleges károkra, amelyek közlekedési fennakadásokat okozhatnak. A frankfurti és a berlini reptéren szintén készülnek az esetleges zavarokra.

A Chiara vasárnap délelőtt éri el Belgiumot, ahol várhatóan 24 órán át tombol majd – tájékoztatott a királyi meteorológiai intézet.

Hollandiában lemondták a vasárnapi focimeccseket, és a KLM holland légitársaság számos járatot törölt, amelyek az amszterdami Schipol repülőtérről indultak, vagy oda érkeztek volna.

És ezeket olvastad már?