KÜLFÖLD

Tragédia az érsekújvári iskolában: áramütés érte, kórházban hunyt el a diák

A 18 éves diákot órán érte áramütés, többször is újra kellett éleszteni, de a szervezete végül feladta a harcot.
  • Szerző: Ripost

A 18 éves Lukáš, aki az érsekújvári elektrotechnikai szakközépiskola diákjaként a tanítási órán alatt szenvedett áramütést december elején, meghalt – árulta el egy kórházhoz közeli forrás. A fiú agyműködése már korábban leállt, vasárnap pedig elhunyt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció.
Fotó: Pixabay

Lukáš az utolsó tanítási óráján vett részt hétfőn, a tanáron kívül három diák volt jelen a teremben. A diákok szerint mindig kisebb csoportban foglalkoznak velük, hogy a tanárok jobban tudjanak rájuk ügyelni.

Osztálytársai szerint Lukáš hirtelen a földre esett, miután megközelítőleg 400 volt futott át a testén. Azonnal elkezdték újraéleszteni, érezték, hogy megállt a szíve. Miután ez sikerült, kórházba szállították, de közben többször is újra kellett éleszteni. Miután stabilizálták Lukáš állapotát, mélyaltatásban tartották.

A fiú édesapja az iskolát okolja, állítása szerint elavult készülékeket használnak, amelyek nem teljesítik az előírt normákat. Lénárt Péter iskolaigazgató sajnálatát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban, de kiáll az akkor ügyeletben lévő tanár mellett.

Az esetet követően a diákok névtelen levelet adtak ki, amelyben elmondják, hogy az iskolában olyan műszerekkel dolgoznak, amelyek még a szocialista Csehszlovákiában készültek, a készülékek gyakran pontatlanok.

A munkaügyi felügyelőség is több hiányosságot fedezett fel az intézményben – írja a Paraméter.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?