KÜLFÖLD

Tragédiával végződött élete álomutazása

A heves vihar emberéleteket követelt a népszerû turistaparadicsomban, a meteorológusok szerint még nincs vége a veszélynek.
  • Szerző: Ripost

Már legalább 13 ember meghalt a Görögországot sújtó viharokban és az azt követő áradásokban: legalább 11 ember, 4 nő és 7 férfi a görög fővárostól, Athéntól mintegy húsz kilométerre nyugatra található Mandra városában halt meg, miután házukat, illetve telküket elárasztotta a víz. További két ember a görög partoknál hajózva vesztette életét.  A hétvégén pedig Korfun lelte halálát egy turista, aki már régóta arról álmodott, hogy elutazhat Görögországba.

 

A heves esőzések sok kárt okoztak a térségben: az Athént Korinthosszal összekötő autópályát szerda reggel két helyen is le kellett zárni, miután több patak is zubogó áradattá változott.

Mégara és Eléfszina térségében több házban és üzletben okozott kárt a víz. Az ár autókat sodort magával, és országutakat mosott el.

A Földközi-tenger középső részén napok óta őszi vihar tombol. A heves esőzés kedden komoly károkat okozott a Törökország partjainál található Szími szigetén, ahol emiatt szükségállapotot hirdettek.

Meteorológusok figyelmeztettek, hogy a következő napokban sem várható változás, továbbra is pusztító erővel fog tombolni a vihar.

És ezeket olvastad már?