KÜLFÖLD

Trump tartja a szavát, már 120 kilométeren épült fal a mexikói határon

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2020 végére a teljes amerikai-mexikói határon áthatolhatatlan fal áll majd.
címkék:

Az Amerikai Határvédelmi Járőrszolgálat (USBP) jelentése szerint a mexikói-amerikai határon 120 kilométer hosszan már teljesen felépült, és további 250 kilométeren áll építés alatt Donald J. Trump amerikai elnök által megálmodott határfal – írja a Breitbart.

A hivatalos közlemény szerint a texasi El Paso és a kaliforniai San Diego környékén adták át az új 120 kilométeres védelmi rendszert, ami egy 9 méter magas falból, térfigyelő és hőkamerákból ezreiből, szöges drótból és a határőröknek készült úthálózatból áll.

A Kaliforniai Központi Határvédelmi Hivatal egyik főmunkatársa, Joshua C. Devack elmondása szerint „virágzik a kereskedelem, és a helyi vállalkozások is jobban teljesítenek, amióta felépült a térségben az új határfal. Az eddig veszélyesnek minősített határszakaszok már biztonságosnak mondhatóak. Mindemellett a bűnelkövetések száma is jelentősen csökkent, aminek hatására a határhoz közeli települések sokkal biztonságosabb lettek minden ott élő és munkavállaló számára.”

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2020 végére 725 kilométer hosszan épülhet fel új határvédelmi rendszer az amerikai mexikói határ azon részeire, ahol korábban semmilyen fizikai akadály nem állt az illegális migránsok előtt. Ezzel Donald Trump teljesíteni a legtöbbet támadott 2016-os elnökválasztási ígéretét, hogy falat húz az mexikói határ teljes egészére.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?