KÜLFÖLD

Úgy lelakták a migránsok a hotelt, hogy 600 millió lenne a felújítása

Az észak-franciaországi Forbach egyik szállodájában 2017-ben menedékkérőket szállásolt el a francia kormány. Pár hete az utolsó migráns is kiköltözött az épületből, de az elmúlt három évben annyira lelakták és tönkretették a hotelt, hogy az már használhatatlan.
  • Szerző: Ripost

Franciaország északi régiójában az elmúlt években annyi migráns jelent meg, hogy a befogadó központok gyorsan megteltek. A kormány úgy döntött, hogy túl költséges lenne új menekültszállókat építeni, ezért a már meglévő hoteleknek fizetnek inkább, és abban szállásolnak el bevándorlókat. Ez lett a sorsa a forbachi Ibis hotelnek is, ahova az első menedékkérők 2017-ben költöztek be. Az elmúlt három év azonban nem múlt el nyomtalanul.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tulajdonos ugyanis pár napja újra birtokba vette a korábbi szállodát, amely az elmondása szerint teljesen használhatatlanná vált.

Képünk illusztráció
Fotó: Sean Gallup / Getty Images

Az utolsó migráns kiköltözése után világossá vált, hogy az épületet nem lehet hotelként tovább üzemeltetni. André Heintz egy francia lapnak elmondta, hogy 2017 óta úgy lepusztult az épület, hogy a becslések szerint legalább 17 millió eurót (kb. 600 millió forint) kellene a felújításra költeni, ami akár két évig is eltarthat.

Az állam nem adott nekünk választási lehetőséget, és akkor vette el a szállodánkat, amikor a turizmus dübörgött. Most visszakaptuk a koronavírus-járvány kellős közepén, ráadásul romos állapotban

– panaszkodott Heintz. A francia lap szerint a környékbeliek is fellélegeztek a migránsok távozása óta. A közelben élők sokszor túlzott zajra és borzasztó közegészségügyi helyzetre panaszkodtak. A szállodában megjelentek a csótányok, amelyek természetesen a közeli házakba is átvándoroltak.

Végre újra nyugodtságban élhetünk a saját hazánkban és szeretett városunkban

– mesélt megkönnyebbüléséről egy helyi lakos.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?