KÜLFÖLD

Új csalási módszer: 5 milliót akartak kicsalni egy 92 éves nénitől

A németországi Bautzenben egy taxisofőrt ünnepelnek, aki megakadályozta, hogy egy 92 éves néni az egész vagyonát odaadja egy koronavírussal rémisztgető bűnbandának.
  • Szerző: WM

A bautzeni rendőrség tájékoztatása szerint a bűnbanda telefonon hívta fel a 92 éves nénit, akivel közölték, hogy a Csehországban dolgozó fia elkapta a koronavírust, állapota pedig súlyos. A csalók azt állították az idős hölgynek, hogy egy 14 ezer eurós (kb. 5 millió forint) gyógyszer tud csak segíteni a fián. Arra kérték a nyugdíjast, hogy menjen a közeli határátkelőhöz, és ott adja át az összeget a kijelölt személyeknek. Közben a taxiként dolgozó 57 éves Axel Reinket is felhívta egy németül tökéletesen beszélő férfi, hogy az édesanyját legyen kedves vigye a határhoz. Az ismeretlen férfi többször is felhívta a sofőrt, hogy pontosan mikor érnek a megadott helyre.

A német taxisnak köszönhetően maradt meg a néni vagyona.
Fotó: shutterstock

Reinke az út során beszélgetésbe elegyedett az idős utasával. A taxisnak rövid időn belül leesett, hogy az elvileg kórházban fekvő, súlyos állapotban lévő férfi nem hívhatta fel telefonon, ezért azt javasolta a hölgynek, hogy menjenek a legközelebbi rendőrségre, mert itt valami nem stimmel.

A hatóságok a történet elmesélése után elérték telefonon a nyugdíjas fiát, aki közölte, hogy teljesen egészséges, és éppen dolgozik. Az idős asszony nagyon hálás volt a sofőrnek, amiért megakadályozta, hogy az egész vagyonát odaadja egy csaló bandának.

És ezeket olvastad már?