KÜLFÖLD

Újabb bizonyíték, hogy Soros György mozgatja Sargentinit

Sargentini Twitter-oldala egy valóságos Soros-fan klubbá alakult át az elmúlt napokban. Legutóbb is egy CEU-s rektorról szóló cikket osztott meg a holland politikus...
  • Szerző: WM

Ma tartják a Magyarország megregulázásának céljából elkészített Sargentini-jelentés vitáját az Európai Parlament plenáris ülésén. A dokumentumról a napokban azt nyilatkozta a holland politikus, hogy az olyan nemzetközi szervezetek értékelésein alapul, amelyeknek senki nem kérdőjelezheti meg a függetlenségét. Mint kiderült, ezek a kikezdhetetlen függetlenségű szervezetek többségében Soros György amerikai milliárdoshoz ilyen-olyan módon köthető alakulatok. A Sargentini-féle meghallgatási listában szerepelt a Central European University (CEU), azaz a Soros-egyetem is, mint olyan szervezet, amelynek feltétlenül, mindenképpen, kérdés nélkül fontos volt kikérni a véleményét a magyar demokrácia állapotáról – írja az Origo.

A CEU rektorát idézte Sargentini

Sargentini twitter-hadjáratának egyik legdurvább mozzanata, hogy a függetlennek, objektívnak szánt jelentés elkészítésével megbízott holland politikus szerepéből alaposan kilépve petíciót fogalmazott meg Magyarország ellen! Ha ez nem lenne elég, a holland politikusnő egy nappal a sorsdöntő vita, és két nappal a sordöntő szavazás előtt tekert egyet eddigi teljesítményén, és a következő félreértelmezhetetlen üzenetet és Guardian-cikket osztotta meg követőivel Twitterén.

A CEU rektora, Michael Ignatieff szerint az európai parlamenti képviselők készen állnak arra, hogy szavazzanak arról, Orbán Viktor politikája megsértette-e az EU alapértékeit.

Miért furcsa ez? Több okból is.

  • Judith Sargentini azt állította, hogy munkája során az olyan nemzetközi szervezetek értékelésein alapul, amelyeknek senki nem kérdőjelezheti meg a függetlenségét.
  • Ahogy a fentiekből kiderül, a CEU egy Soros György által támogatott, világnézetileg erősen elkötelezett, a nyílt társadalom ideológiáját hirdető intézmény, amely nagyjából annyira független, mint 2010 utáni időközi választáson függetlenként induló ellenzéki jelöltek.

Magyarán egy nappal a bevándorláspolitikája miatt megbüntetni szándékozott Magyarországgal kapcsolatos vita előtt:

a Soros György megbízható szövetségeseinek listáján szereplő politikus Soros György egyetemének rektoráról szóló, tegnapi Guardian-cikket oszt meg, amelyben a felsőoktatási intézmény vezetője levegővétel nélkül Magyarország megbüntetését követeli.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?