KÜLFÖLD

Újabb Covid elleni vakcina jelent meg a piacon, meglepő hatékonyságot ígérnek

Újabb vakcina elkészültéről szólnak a hírek. Ezúttal nem az Egyesült Államokból, Európából, Kínából és Oroszországból, hanem egy szintén nagy népességű országból jelentettek be egy Covid elleni oltóanyagot.
  • Szerző: Ripost

A Bharat Biotech indiai gyógyszergyártó cég szerdán közölte, hogy az általa készített, koronavírus elleni vakcina háromfázisú tesztelésének köztes eredményei szerint a védőoltás 81 százalékos hatékonyságot mutatott a vírussal szemben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A haidarábádi székhelyű cég Covaxin nevű védőoltását az Indiai Orvostudományi Kutató Tanács (ICMR) támogatásával fejlesztette ki. A tesztelése novemberben kezdődött 25 800 személy bevonásával.
A Covaxin egyike az Indiában használt védőoltásoknak, a másik az Oxfordi Egyetem és a brit-svéd AstraZeneca vállalat által kifejlesztett vakcina, amelyet helyben állítanak elő Covishield néven. Mindkét oltóanyag megkapta az engedélyt a vészhelyzeti alkalmazásra, mindazonáltal a Covaxin használatát bírálták amiatt, hogy – ellentétben a másikkal – eddig nem adtak információt háromfázisú tesztelésének eredményéről.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?