KÜLFÖLD

Újabb sokkoló részletek: iszlám terrorista volt a norvégiai íjas ámokfutó

Íjjal elkövetett támadás történt szerda este a dél-norvégiai Kongsberg kisvárosában, többen meghaltak és megsebesültek.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a is beszámolt, folyt a vér mindenütt, miután egy íjász mesterlövész mészárolt egy norvég kisvárosban, sokan meghaltak.

Az íjász az Oslótól mintegy 80 kilométerre délkeletre található, 28 ezer lakosú Kongsberg belvárosában követte el a vérengzést. A férfit a helyszínre özönlő rendőrök elfogták.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Legalább öten meghaltak és ketten megsebesültek a borzalmas tragédiában. Az áldozatok mindannyian 50 és 70 év közöttiek voltak. Úgy tudni egy férfi és négy nő vesztette halálát.

A támadó állítólag egy Coop Extra szupermarketben követte el a támadást Kongsberg nyugati részén. A sérültek egyike egy szolgálaton kívüli rendőr volt, aki éppen az üzletben tartózkodott.

A rendőr és egy másik sebesült a kórházban lábadozik, sérülései nem életveszélyesek – írja a BBC.

Mint később kiderült, egy helyi 37 éves, dán állampolgárságú férfi a norvégiai Kongsbergben elkövetett ámokfutás feltételezett elkövetője. Jelenleg őrizetben van, vallomást nem tett, de együttműködő, és annyit elismert, hogy köze van a támadáshoz.

Az is kiderült, hogy a férfi egy-két éve áttért az iszlám hitre, ezért figyelték, kapcsolatot tartottak vele, mert tartani lehetett attól, hogy szélsőségessé válik, voltak erre utaló jelek.

A rendőrség nemrég közölte, hogy terrortámadásnak minősítettek a tegnap esti merényletet.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Sós vendégváró finomságok
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?