KÜLFÖLD

Újabb tűzvész pusztított Bejrútban, egy hatalmas konferenciaközpont égett ki!

Sokan újra pánikba estek, miután sűrű fekete füst jelent meg a libanoni főváros felett.
címkék:

Kedd hajnalban tűz ütött ki a Bejrút belvárosában található Nemzetközi Kiállítási és Szabadidő Központban (BIEL), mely konferenciáknak és más kulturális eseményeknek ad otthont – írja Sputnik News angol nyelvű orosz hírportál.

A helyi hírportálok beszámolói alapján a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. Szerencsére az épület épp felújítás alatt áll, ezért senki sem tartózkodott benne ma reggel. A tűzoltóság közleménye szerint a tűzfészkeket sikerült körülhatárolniuk, és kicsivel déli 12 óra előtt megfékezték a lángokat.

A félig leégett épületet a híres amerikai-iraki építészmérnök, Zaha Hadid tervezte. Egyes helyi források arról adtak hírt, hogy a szerkezetben visszafordíthatatlan károk keletkeztek és az épület egy részét biztosan vissza kell majd bontani, ami több millió euróba is kerülhet.

Ahogy arról a múlt héten beszámolt, csütörtökön Bejrút kikötőjében kigyulladt egy raktárépület, alig egy hónappal azután, hogy egy hatalmas, 190 halálos áldozattal járó robbanás rázta meg a libanoni fővárost. Az utóbbi tűzesetben szerencsére senki sem sérült meg. A lángokat hamar megfékezték a tűzoltók.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?