KÜLFÖLD

Újabb zsidó férfit vertek meg a migránsok Berlinben

Egyre gyakoribbak a migránsok által elkövetett antiszemita támadások Németországban. A zsidóság jelentős része már nem mer olyan ruhában az utcára menni, amely elárulja a vallását.
  • Szerző: WM

Antiszemita támadás áldozata lett az a 21 éves izraeli turista, aki a berlini Mátrix nevű szórakozóhely előtt beszélgetett barátaival hétfő hajnalban. A tanúvallomások szerint a baráti társaságtól nem messze állt egy arab fiatal, aki amikor meghallotta, hogy az izraeli turista héberül beszél, akkor odalépett hozzá, és ököllel arcon ütötte. Az elkövető ezt követően elmenekült a helyszínről, a megütött áldozatot pedig elsősegélyben kellett részesíteni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A német főváros szocialista polgármestere elítélte a támadást, és magától érthetőnek nevezte, hogy a multikulti fellegvárának számító Berlin utcáin a világ össze nyelvét beszélik. A tettest az áldozat és szemtanúk személyleírása alapján nagy erőkkel keresi a német rendőrség. Németországban egyre gyakrabban éri a zsidó lakosságot verbális vagy fizikai támadás. Ezeket nagy többségben a nemrég bevándorlóként az országba érkező muszlim migránsok követik el. Pár hete egy 55 éves rabbit támadtak meg Berlin egyik forgalmas utcáján, mert zsidó népviseleti ruhát hordott.

Az eddigi legnagyobb felháborodást pedig az az eset váltotta ki, amikor egy arab fiatal szíjjal vert meg egy zsidó férfit, mert az kipát viselt az utcán. Az utóbbi támadásról videó felvétel is készült, amin jól hallatszódik, hogy az elkövető arabul szidalmazza áldozatát.

És ezeket olvastad már?