KÜLFÖLD

Dráma: egy újszülött kisfiú holttestére bukkantak egy szemétszállítóban

Keményen megküzdöttek azért a nyomozók, hogy megtalálják az ártatlan kisded hozzátartozóit. A hátborzongató események tartották rettegésben a várost.
  • Szerző: Ripost

Borzalmas tragédiára derített fényt a floridai rendőrség. Az ember ereiben a vér is megfagy, ha arra gondol, hogy a nő megúszhatta volna azt, amit ártatlan csecsemőjével tett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy szemétszállító teherautóban találtak rá egy újszülött csecsemő holttestére. Nyilvánvalóan egy lakóház szemeteséből szedték össze, ezért az érintett területet a rendőrség kutatta át.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Janita Phillips is a lakóházban élt, ám nem volt hajlandó vért adni a hatóságnak, sőt nem sokkal később, párjával együtt elköltöztek Connecticutba.

Az orvosszakértői jelentés szerint a fiút röviddel a születése után megfojtották – közölte a greenwichi rendőrség.

A nyomozók évekig dolgoztak az ügyön, de csak nemrég vált elérhetővé egy új törvényszéki technológia, amivel beazonosíthatták az elhunyt kisfiú rokonait. Ezután már csak Philips nyomára kellett rábukkanniuk, ami pénteken végre bekövetkezett.

Janita Phillips állítólag eltitkolta a terhességét a férje elől, és azt állította a rendőrségnek: „Nem akartam, hogy az álmaim tönkremenjenek, és lezuhanjak a nyúlüregbe, ahol egy csomó gyerek van, és a számlák miatt nem tudok gondoskodni róluk, és nem tudom megvalósítani az álmait.”

„Hálásak vagyunk, hogy végre igazságot szolgáltatunk közösségünk e gyermekének. Tragikus halálának kivizsgálása hosszú éveket vett igénybe, de mindig is emlékeztünk rá, és reméljük, hogy ez a végkifejlet békét és elismerést hoz számára” – mondta Robert Berry, a greenwichi rendőrfőnök helyettes.

Miután a most 62 éves asszony beismerte bűnösségét, a DNS-vizsgálat kimutatta, hogy ő és férje voltak a kisfiú szülei. Az 1986-ban történt tragédia miatt vádat emeltek ellene és jelenleg óvadék nélkül szabadlábon várja az ítéletét. Ügyvédei abban reménykednek, hogy egy kisebb vádalkut köthetnek a nő érdekében – írja a Crime Online.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?