KÜLFÖLD

Unalmában gyilkolt a drogos migráns

Halálra ütött és szúrt egy férfit a nyílt utcán, majd úgy döntött, biztonsági okokból kitoloncoltatja magát a drogkereskedelemből meggazdagodó migráns.
  • Szerző: KF

Bűnösnek találta a londoni bíróság a szomáliai Mohammed Abdillahit, aki március 28-án egy ismerősével „vadállati módon” gyilkolta meg Augustus Fentont. A drogdílerként dolgozó illegális határátlépő úgy akarta elkerülni az igazságszolgáltatást, hogy önként kérte kiadatását.

 

A 25 éves Abdillahi három barátjával kezdte el üldözni egy londoni utcán a 27 éves Fentont, akit járókelők, köztük gyerekek szeme láttára kezdtek el ütni-verni. A férfi kiabálásra testvére, Elijah is kiszaladt, de a migránsbanda neki is ellátta a baját. Mindkét férfit megkéselték, majd elmenekültek a helyszínről.

Másnap reggel Augustus életét vesztette a kórházban, míg bátyja maradandó sérüléseket szenvedett. Bár a támadást rögzítették a biztonsági kamerák, a rendőrség ekkor még ismeretlen tettes ellen indított eljárást. Abdillahi ezt akarta kihasználni: mivel illegálisan érkezett az országba, jelentkezett a bevándorlásügyi hivatalnál, és papírjai hiányára hivatkozva azt kérte, toloncolják vissza Szomáliába. Terve kis híján megvalósult, ám az utolsó pillanatban összeértek a szálak, így Abdillahi Afrika helyett börtönbe került.

A tárgyaláson a migráns tagadta a gyilkosságot: állítása szerint ő csak egy pofont kevert le Fentonnak egy rasszista megjegyzés miatt, majd továbbállt, nem is látta a támadást. A bíróság nem hitte el a történetét, társait pedig tovább keresi a rendőrség.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?