KÜLFÖLD

Valóra vált a szakemberek félelme: meghalt az első olyan beteg, aki másodszor is elkapta a koronavírust

Az ország fertőző betegségek szakértője szerint nem világos, hogy ez mit jelent az országban jelenleg zajló tömeges oltási program szempontjából.
  • Szerző: Ripost

A világon először Izraelben fordult elő először, hogy meghalt egy koronavírusos beteg férfi, aki másodszorra is elkapta a fertőzést – írja a ynetnews.com. A tesztek azt mutatják, hogy a beteg a vírus két törzsétől szenvedett, az első alkalommal pedig sikeresen felépült a betegségből.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: MTI

Az áldozatról annyit lehet tudni, hogy 74 éves volt és férfi. Első alkalommal két negatív teszt után engedték ki a kórházból, majd később a közelében egy nagy fertőzéshullám ütötte fel a fejét. Ekkor ismét tesztelték, ezúttal pedig pozitív lett az eredmény: ismét elkapta a fertőzést. Kórházba került, majd november végén elhunyt.

Izraelben öt fő koronavírustörzset azonosítottak eddig, és a tesztek azt mutatták, hogy a második fertőzés más törzsből származik. Úgy tudni, a férfi első megfertőződése után kevés antianyagot termelt.

„Nagyon aggasztó, hogy egy személy másodszor is megfertőződhet, amíg a vírus mutálódik„ - mondta Galia Rahav professzor, a helyi Fertőző Betegségek Laboratóriumának vezetője, aki még nem tudja, milyen hatással lesz ez a koronavírus-vakcinára.

Izrael vasárnap megkezdte tömeges oltási programját.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?