KÜLFÖLD

Van remény: tovább keresik Maddie-t

Újabb fél évig reménykedhetnek a McCann-szülők abban, hogy a Scotland Yard megoldja az elmúlt évek egyik legnagyobb rejtélyét: kideríti, mi történt 2007 májusában a kis Madeleine-nel.
  • Szerző: KF

A belügyminisztérium úgy döntött, további 154 ezer fonttal támogatja a rendőrség kutatócsoportjának munkáját, így 2018 márciusáig biztosan folytatódik a nyomozás. Ugyan a Maddie-ügyön már csak négy rendőr dolgozik, indoklásuk szerint olyan részletek birtokába jutottak, amelyek révén kideríthetik, mi történt a kislánnyal – ehhez azonban még időre és pénzre volt szükségük.

Az akkor 3 éves Maddie több mint tíz éve tűnt el Portugáliában, a Praia da Luz üdülőkomplexum apartmanjából, míg a szülei vacsoráztak. Azóta számtalan elmélet látott napvilágot, az emberrablástól a halálos baleseten át a gyilkosságig, és kétséges, hogy a kislány él-e még.

A szülők, Kate és Gerry azonban biztosak abban, hogy Maddie életben van, és mindent megtesznek azért, hogy újra láthassák lányukat. Ezért nagyon hálásak voltak a Metropolitan rendőrségnek, amiért további forrást igényelt, és a belügyminisztériumnak, amiért a nyomozás támogatása mellett döntött.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?