KÜLFÖLD

Vérlázítő: A magyar felszólalóba fojtották a szót a „demokrata” fiatalok

Ismét bebizonyosodott, hogy a nyugati demokrácia véleménydiktatúrát jelent. A kárpátaljai magyar felszólalót nem hallgatták végig az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének tanácsülésén.
  • Szerző: ripost

Mi a különbség a balliberális és a konzervatív nyugati politikusok között? Nagyon úgy fest. hogy a világon semmi, és erre újabb bizonyítékot a hétvégén Ukrajnában megtartott tanácskozás szolgáltatott. Mindkét tábor „haladói” csak a saját véleményükre kíváncsiak.

Az Európai Néppárt ifjúsági szervezete Kijevben ülésezett, ahová a Fidelitas és az IKSZ (Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség) nem ment el. Ezt jelezték az YEPP-nek (az Európai Néppárt ifjúsági szervezete) is. Az ok az volt, hogy a Fidelitas és az IKSZ tagjai nem voltak kíváncsiak az ukrán propagandára. Ugyanakkor a két szervezet felajánlotta a KMKSZ ifjúsági szervezetének a kvótáit.

A kárpátaljai magyar fiatalok el is mentek az ülésre, hogy ott elpanaszolják, hogy az ukránok hogy bánnak a nemzeti kisebbségeikkel, így a magyarokkal is. Szimcsera Szilvia szót kapott, és megpróbálta felvázolni a helyzetet, ám az EPP fiataljai nem engedték végigmondani Szimcsera mondandóját, elvették tőle szót.

A vérlázító történettel kapcsolatban a Fidelitas és az IKSZ közös közleményt adott ki, ez az alábbiakban olvasható:

 

És ezeket olvastad már?