KÜLFÖLD

Megmenthették volna: vérmérgezésben hunyt el a 10 hónapos angyalarcú kislány

Az édesanya kétségbeesetten kért segítséget, de félrediagnosztizálták gyermekét. Aznap éjszaka meghalt a kisbaba.
  • Szerző: Ripost

Felfoghatatlan tragédia történt egy 10 hónapos csecsemővel és családjával. Az angol édesanya a hajnali órákban kétségbeesetten tárcsázta a közeli kórházat, hogy segítséget hívjon kislányához. Ám az orvos hatalmasat hibát követett el…

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az NHS munkatársa nem a megfelelő kérdéseket tette fel a kisgyermek állapotával kapcsolatban, és nem kérte a sokkos állapotban lévő szülőt, hogy részletezze azokat. Végül hasi fertőzést állapított meg, csakhogy Lily Teale vérmérgezést kapott.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Rebekah Watson közölte a diszpécserrel, hogy Lilynek magas a láza, hányt és remegett. Végül pedig azt a tanácsot kapta, hogy ha 12 óra múlva még mindig rosszul van gyermeke forduljanak orvoshoz.

Az édesanya megérzéseire hallgatva, azonban néhány óra múlva nem várt tovább, és felkerestek egy orvost, csak hogy addigra már túl késő volt.

Lily-t még aznap este egy egészségügyi központba szállították, miután az anyja nem tudott időpontot kapni a háziorvoshoz. A gyermekek állapota nagyon gyorsan romlott, végül életét vesztette.

Dr. Iyaz Ghani, az NHS orvosi rendszerfejlesztője a vizsgálatok során megerősítette, hogy a telefonkezelő hibázott – tudta meg a Mirror.

„Ha a kezelő a remegésről többet kérdezett volna, talán minden másképp alakul… Elvártam volna, hogy a híváskezelő további kérdéseket tegyen fel. Akkor kiderülhetett volna, hogy a csecsemő petyhüdt-e, képes-e ébren maradni. Ha a kislány remegése öt percnél tovább tart akkor mentőt kellett volna küldenie, de akkor is, ha már két vagy több rohama is bekövetkezett”- mondta a szakértő.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?