KÜLFÖLD

Vírussal és öngyilkos merénylőkkel támad Észak-Korea

Borzalmas helyről szerzi az inspirációt Kim Dzsongun: az Iszlám Állam módszereivel támadna a világ több pontján is.
  • Szerző: KF

A Fehér Ház közlése szerint Észak-Korea állt a májusban a világ jelentős részét érintő kibertámadás mögött: a WannaCry vírus globális szinten több milliárd dolláros kárt okozott, mikor foglyul ejtett több százezer, Windows operációs rendszerrel működő számítógépet.

 

A hackerek célpontjai között kórházak, iskolák, vállalatok, hivatalok, de magánszemélyek gépei is szerepeltek, rengeteg adathoz jutottak így hozzá. Ami pedig még elkeserítőbb: hiába növelik folyamatosan az operációs rendszerek biztonsági szintjét, nem lehet kizárni, hogy Észak-Korea újra megbénítja a világot.

De más terv is szerepel a palettán: akárcsak az Iszlám Állam, Kim Dzsongun is öngyilkos merénylőkkel szeretné terjeszteni a rettegést. Egy szivárogtató szerint egy egész hadseregnyi agymosott "robot" áll a vezér rendelkezésére, akik bármikor meghalnának érte.

Dzso-il Kim szerint az észak-koreai vezető arra készül, hogy ezeket az önfeláldozó embereket a világ különböző területeire, például Kínába, Japánba és az Egyesült Államokba küldi el, egy bombával megpakolt hátizsákkal. Ha pedig eljön az alkalmas pillanat, csak egy dolguk lenne: a robbantással a lehető legtöbb embert kellene megölniük...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?